Pensionat


Utemiljön på Grändens


 

 

På Grändens kan hundarna husera i  våra stora rastgårdar. Här kan de gå och filosofera i sin egen takt eller springa omkring med kompisar och busa.Att bara sitta och sola är det en del som vill och då går det ju bra på en av de höga stenarna som finns . Promenaderna avnjuter vi i skogs och lantmiljö med en fin utsikt över Helgeå. Där vi även träffar på får, hästar och kor.Innemiljön på Grändens.Ibland är det skönt att få krypa upp i soffan och mysa när man är på semester tycker Athena och lilla Lycka.


Våra boxar har vi byggt enligt djurskydds normer men också tillsatt det lilla extra som  gör att hundarna känner sig lugna och trygga i sitt eget lilla krypin. Vi har akustiktak för att ljudnivån ska vara så låg som möjligt,klimatanläggning för jämn värme och golvvärme  då våra hundhus har klinker på golv och väggar. Brandlarm installerat och för oss är det en självklarhet att det finns personal på plats hela dagarna.Här månar vi om individens bästa,  alla är de olika och har olika behov som vi försöker tillgodose så mycket det går. 

I våra hundstallar använder vi oss av Adaptil som är ett feromon som tiken utsöndrar till sina valpar för att lugna dem.

Detta använder vi för att göra så att era hundar kan vara så lugna och trygga det bara går när man är på dagis och pensionat.  Det finns hundar som har lätt för att stressa upp sig medan andra inte bryr sig alls precis som vi människor. Vi kan inte lova en helt stressfri miljö  alltid för alla. Alla som har hund vet att det kan räcka med att det kommer in en hund som är lite stressad eller bekymrad så kan det sätta igång något hos någon annan , så att lova helt stressfritt för alla det kan vi inte.

Men ni kan vara säkra på att vi gör allt vi kan för att det ska bli så bra det går även för hundar som kanske är lite bekymrade och inte så vana att vara från matte och husse.


Lite omtanke och mys finns det alltid tid för hos oss på Grändens.Till oss är alla välkomna gammal eller ung, busig eller lugn, här gör vi  ingen skillnad på hund och hund.  Vi tar emot alla raser så långt våra boxar räcker till i storlek. Det finns hundar som är lite speciella även de är välkomna till oss men det kräver att ni ägare är ärliga och berättar för oss om hundens personlighet så att vi med hjälp av det kan bemöta er hund rätt från början. Det underlättar för både er hund och för oss.


Pensionat och dagis passar inte alla så är det bara. Att vara på pensionat eller dagis om hunden inte mår bra gagnar ingen, inte hunden i fråga och alla andra hundar märker detta och miljön här blir inte bra för någon. Dessutom blir det ohållbart för personalen att se en hund må dåligt hela tiden. Vi jobbar med hundar för hundar är det bästa som finns och då vill vi ju inte utsätta dem för något som de mår dåligt av.


Men gissa om det värmer i hjärtat när man får en liten puss eller få se så här små goa valpar mysa in sig i en pytteliten korg och sen komma springandes som att detta var det mest naturliga stället att vara på som finns. Då känner man att man har lyckats, dessa småttingar kommer alltid att må bra tillsammans med andra även om deras matte och husse måste lämna bort dem av den ena eller andra anledningen. Hundar är flockdjur och har glädje av varandra det är jag helt säker på. Så många bästisar vi har här bevisar detta tycker jag.